Bili smo na prosvjedu odgojiteljica!


Par crtica sa subotnjeg prosvjeda koji su organizirali predškolski sindikati i udruge na glavnom zagrebačkom trgu u podne.

 


Došli smo podržati članice našeg sindikata u njihovim zahtjevima za koje se u uređenim državama ne bi ni trebali tako grčevito i lavovski boriti.

Međutim, u našoj je zemlji sve naopako i ne ulazeći u aktualnu tematiku podjele zaposlenika proteklih nekoliko godina, a koja je i dalje tabu tema za sve velike sindikate u obrazovanju, i školske i predškolske.

Međutim, kad se radi o gorućim i velikim ,,standardnim” problemima u predškolskom odgoju, o preopterećenosti i nedostatku zaposlenika te time i o ugroženosti sigurnosti same dječice, neujednačenim plaćama, nepoštivanju standarda, kolektivnih ugovora i sl. danas su, bome, pokazali vladi i zube i svoju snagu i zajedništvo.

Trg se orio od nadahnutih i borbenih govora, pjesama i dobre, pozitivne energije.
Naše borbene članice ponosno su i hrabro mahale našim plakatima i davale intervjue za medije, hvala im na tome!

Podržali smo prosvjed i iz solidarnosti kao roditelji, jer ,,tete” su te kojima ostavljamo svoju djecu cijelo radno vrijeme i želimo da se o njima brine zadovoljna, cijenjena i adekvatno plaćena odgojiteljica.

Kao i u prosvjeti, naše bitke za bolji radni status i veće plaće, premda često naizgled donkihotovske, nikad ne prestajemo voditi i ne pristajemo na loše, malo, neprimjereno.
Ne trebamo nikad na to pristajati!
Sretno im!