Drugačiji – Sindikat Prosvjetitelj

Naš Sindikat Prosvjetitelj nastao je u kratkom vremenskom periodu, neki bi čak rekli zavidnom brzinom.
 
 


Započeli smo svoj put kao inicijativa profesorice biologije i majke troje djece, Silvije Zovak, koja je prepoznala važnost okupljanja istomišljenika u ZNP grupe.
Na početku su to bili samo djelatnici iz vertikale prosvjete, a danas Sindikat prima djelatnike svih ostalih profesija upravo na njihov zahtjev i zato jer se ukazala potreba za takvim udruživanjem.

Trenutno nam je u fokusu očuvanje ljudskih i radnih prava, borba protiv diskriminacije i prisile bilo koje vrste, s naglaskom na prisilne medicinske postupke. U novoj godini nam je želja i težnja da se kroz naš Sindikat Prosvjetitelj izborimo za prava svakog pojedinca do kojeg nam je iskreno stalo, a samim time da se stvari u Hrvatskoj pokrenu na bolje.
Do sada smo postigli puno i samim okupljanjem ljudi iz čitave Hrvatske, željnih istinskih promjena za kojima ova zemlja vapi. Svakodnevno pomažemo našim članovima u očuvanju njihovih radnih prava. Podnijeli smo Zahtjev za ocjenu ustavnosti odluke Stožera oko kovid potvrda. Također treba istaknuti važnost naše suradnje s inicijativom roditelja JEDAN NAROD – JEDNO ♥ – ZA DJECU HRVATSKE. To je zajednička akcija Sindikata Prosvjetitelj i roditelja diljem RH u skupljanju potpisa građana, a kojom tražimo javno očitovanje nadležnih o nužnosti primjene epidemioloških mjera zbog virusa SARS-Cov-2 kod djece i mladih.
Više o akciji pogledajte na našoj internetskoj stranici i Facebook stranici Sindikata.
Pozivamo sve građane: isprintajte tablicu i prikupite potpise vaših prijatelja i poznanika te ih na kraju predajte našim županijskim voditeljima. Akcija će trajati do 8. 2. 2022. godine.
Svima želimo sretnu i uspješnu 2022. godinu u kojoj ćemo moći raditi ono što najviše volimo, a to je kod nas prosvjetnih djelatnika prenošenje znanja i kreativan rad s djecom bez maski na licima. Svima nama želimo ostvarenje ciljeva sindikata, očuvanje naših prava u svim djelatnostima i uspjeh u borbi protiv diskriminacije!

Sretnu novu godinu od srca vam žele članovi Sindikata Prosvjetitelj !