JOŠ JEDAN LOŠ ,,DEAL” I PREVARENO ČLANSTVO OBRAZOVNIH SINDIKATA

Naš stav oko najnovijeg sluganskog dogovora reprezentativnih sindikata javnih službi i Vlade je jasan i nedvosmislen:

NE PODRŽAVAMO!

Premda smo premali da bi nas se išta pitalo i svojim djelovanjem nismo u milosti vladajućih, želimo svojim članovima i simpatizerima jasno dati do znanja da smo razočarani i ljuti što su čelnici većinskih sindikata, a time mislimo prvenstveno na tri od četiri nastavnička sindikata, opet pokleknuli i išli linijom manjeg otpora te dogovorili mrvice u smislu povećanja osnovice plaća te daljnja povećanja koeficijenata u sljedećoj godini, a po kojima ćemo opet od svih visokoobrazovanih građana najviše zaostajati u plaćama, osobito u ovo vrijeme galopirajuće inflacije i konstantnog obezvređivanja novca.

Kažemo čelnici sindikata, budući da po svim anketama većina nastavnika nije podržala ovu Vladinu ponudu te nam nije jasno kako je uopće ovakav dogovor mogao i proći.

Netransparentno očitovanje stava članova u pojedinim sindikatima pljuska je u lice njihovim članovima i povjerenju koje su im dali svojim članstvom.

Po ovom pitanju dajemo podršku sindikatu Preporod koji je jedini imao hrabrosti i časti biti protiv Vladine ponude te jasno želimo reći da podržavamo borbu za materijalna prava radnika i unapređenje statusa učitelja, a ovim dogovorom Vlade i obrazovnih sindikata to zasigurno nije uspješno postignuto.