NEWSLETTER ZA PROSINAC 2023.

Dragi članovi i simpatizeri,

u nastavku možete saznati više o našem radu i najvažnijim događanjima u prosincu. Naše aktivnosti i rad u ovom mjesecu uglavnom su bili fokusirani na pripremu godišnje skupštine našeg sindikata te na evaluaciju tog, za nas iznimno važnog događaja.

2. GODIŠNJA SKUPŠTINA SINDIKATA

U subotu 9. prosinca 2023. u 11.00 sati u održali smo drugu godišnju skupštinu Sindikata Prosvjetitelj u ugodnom prostoru Doma češke besede u Zagrebu te smo ugostili tridesetak naših povjerenika i predstavnika podružnica iz cijele Hrvatske.

Skupštinu smo otvorili prekrasnom izvedbom hrvatske himne koju je otpjevala naša članica i novo pojačanje u Nadzornom odboru prof. savjetnica Tamara Šarlija iz Glazbene škole J. Runjanina iz Vinkovaca uz pratnju na klaviru našeg povjerenika iz Osijeka prof. Marcela Glavočevića iz Glazbene škole Franje Kuhača.

Kao i prošle godine predstavili smo planove za 2024. godinu te Izvješće o radu za 2022. godinu, budući da smo na prošloj skupštini imali tek privremeno izvješće za tu godinu.

Nakon podnošenja Financijskog izvješća i Izvješća Nadzornog odbora za 2022. godinu, članovi su mogli detaljnije saznati sve o izazovima s kojima smo se nosili te godine.

Važna stavka je bila i podnošenje Izvješća o reviziji poslovanja za 2022. godinu koju je za nas napravila vanjska revizorska kuća, a koje nam je ukazalo na to koje stavke trebamo ubuduće poboljšati.

Kroz detaljni prikaz financijskog izvješća i revizije poslovanja željeli smo članovima pokazati da iznimno pazimo na transparentnost prihoda i rashoda te da ćemo i ubuduće raditi na unapređenju i poboljšanju usluga koje pružamo svom članstvu.

Članovima su prezentirani i prijedlozi Plana rada i Financijskog plana za 2024. godinu te su sva izvješća i planovi i usvojeni.

Važan dio skupštine bile su i rasprave članova o aktualnim pitanjima i izazovima u vezi Sindikata te su mnogi prijedlozi vezano uz naš daljnji rad zabilježeni i uvaženi.

Naši dragi gosti nastavili su ugodno druženje i razgovor u auli ispred dvorane uz domjenak i osvježenje.

SINDIKALNE POGODNOSTI ZA NAŠE ČLANOVE

I ovaj mjesec bavili smo se konkretnim zamolbama naših članova kojima smo na više načina pružili financijsku pomoć i podršku, a ovim putem podsjećamo članove da osim besplatne pravne pomoći članstvom u našem sindikatu imaju pravo i na sljedeće sindikalne pogodnosti i financijske uštede:

1. Sufinanciranje nabave naočala za vid u iznosu od 55,00 eura.

2. Za rođenje djeteta članova SP financijska pomoć u iznosu od  100,00 eura.

3. Za korištenje pregleda ultrazvukom i magnetskom rezonancom financijska pomoć u iznosu od   50,00 eura.

4. U slučaju smrti člana SP ili člana uže obitelji financijska pomoć u iznosu od 100,00 eura.

Dodatne informacije i obavijesti:

Kao i uvijek možete nam se obratiti u vezi problema na radnom mjestu te smo stalna podrška po pitanju pravne pomoći na području ljudskih i radnih prava.

Nastavljamo redovito osvještavati, hrabriti i motivirati naše članove oko svih aktualnih tema i problema koji bi mogli na nas utjecati te javno izražavamo svoje stavove.

Tako smo pozivali članstvo, a prvenstveno roditelje da ne nasjedaju na perfidnu i plansku histeriju oko hripavca kojom se stanovništvo bespotrebno straši i opet izlaže besmislenom i vrlo neugodnom PCR testiranju. Kroz škole i školsku, ali i opću medicinu na roditelje se vrši pritisak da testiraju djecu i bespotrebno ih se podvrgava tom invazivnom postupku koji, znamo već dobro, ništa ne dokazuje.

Također smo jasno izrazili svoj stav u vezi incidenta između profesora i učenika u Strojarskoj školi gdje je izvršen fizički i psihički atak na dotičnog profesora te smo mu ovim putem javno dali podršku.

Svjesni smo koliko je naša struka podcijenjena i omalovažena te da nismo dovoljno zaštićeni ni od samog resornog ministarstva te se nadamo da će se taj status prosvjetara u budućnosti ipak poboljšati.

Nastavno na to, protivimo se i novom Zakonu u plaćama u državnoj i javnoj službi kojim se posebice prosvjetare opet dovodi u još nepovoljniji položaj i u smislu materijalnih prava i u smislu poštivanja struke i stručnosti te se nadamo da cijela ta priča još nije završena.

I dalje vas pozivamo da budete pribrani i hrabri, da ne gubite vjeru i da nađete još snage za daljnju borbu protiv globalizma, već kako tko zna i umije.

Hvala Vam što nas pratite na našim društvenim mrežama Facebook i Telegram te na našoj web stranici.

Ostanimo i dalje budni, budimo aktivni i borimo se zajedno!

prof. dr. sc. Aleksandar Sušić

Sindikat Prosvjetitelj,

Predsjednik