NEWSLETTER ZA SIJEČANJ 2024.

Dragi članovi i simpatizeri,

u nastavku možete saznati više o našem radu i najvažnijim događanjima u siječnju.

Iako je siječanj poslovično ležerniji, dijelom praznički mjesec, naglasit ćemo zanimljiv događaj kojem smo dali podršku i o kojem smo pisali.

PROJEKCIJA FILMA ISPOD KOŽE /UNDER THE SKIN/UDRUGA HURA

Siječanj je mjesec u kojem se obilježava Europski tjedan prevencije raka vrata maternice i tada je dodatno pojačana ionako agresivna medijska kampanja koja reklamira kontroverzno, a zapravo iznimno neučinkovito i štetno cjepivo Gardasil 9, koje navodno prevenira rak i štiti od opasnih sojeva virusa HPV. Činjenica jest da i zdravstvene institucije i škole uvjeravaju roditelje kako je potrebno cijepiti djecu počevši već od 5. razreda premda je ustanovljeno da nakon tzv. cjepiva za COVID 19 ne postoji nijedno drugo cjepivo s toliko prijavljenih i dokazanih nuspojava.

Hrvatska udruga roditelja aktivista HURA organizirala je 27.01.2024. prikazivanje dojmljivog i šokantnog dokumentarnog filma Under the skin /Ispod kože brojnoj i zainteresiranoj publici, mahom roditelja, u kojem se jasno i konkretno objašnjava što je to toliko problematično oko cjepiva protiv HPV infekcije, notornog Gardasila.

Činjenicama i argumentima želi se senzibilizirati javnost oko štetnosti tog cjepiva te upozoriti roditelje da ne nasjedaju na propagandu koja ga promovira. Roditelje se želi posebice osvijestiti i o štetnosti vrlo toksičnog aluminija koji je u sastavu i drugih pedijatrijskih cjepiva, a iznimno puno ga sadrži upravo Gardasil te je pravnik udruge roditeljima odgovarao na pitanja i davao savjete u vezi obaveznih pedijatrijskih cjepiva.

Naša draga suradnica dr. Lidija Gajski, dugogodišnja aktivistica i borac za zaštitu i prava djece također se osvrnula na film i na problematiku oko spornog cjepiva.

Naš sindikat je podržao ovaj hvale vrijedan događaj te smo posjetili projekciju u Zagrebu, a aktivno ćemo sudjelovati u organizaciji projekcija filma i u drugim hrvatskim gradovima.

SINDIKALNE POGODNOSTI ZA NAŠE ČLANOVE

I u siječnju smo odobravali sindikalne pogodnosti za naše članove u smislu subvencija i novčanih iznosa te vas iznova podsjećamo da, osim besplatne pravne pomoći, članstvom u našem sindikatu imate pravo i na sljedeće pogodnosti i financijske uštede:

1. Sufinanciranje nabave naočala za vid u iznosu od 55,00 eura.

2. Za rođenje djeteta članova SP financijska pomoć u iznosu od 100,00 eura.

3. Za korištenje pregleda ultrazvukom i magnetskom rezonancom financijska pomoć u iznosu od 50,00 eura.

4. U slučaju smrti člana SP ili člana uže obitelji financijska pomoć u iznosu od 100,00 eura.

Slobodno nam se javite ako imate problema na radnom mjestu ili vam treba pravna pomoć i podrška u ostvarivanju vaših ljudskih i radnih prava.

I dalje osvještavamo i hrabrimo naše članove oko svih aktualnih tema i problema od društvenog utjecaja te javno izražavamo svoje stavove.

Budite snažni, hrabri i mudri te se i zajedno s nama i svatko za sebe nastavite boriti protiv globalizma.

Hvala Vam što nas pratite na našim društvenim mrežama Facebook i Telegram te na našoj web stranici.

Ostanimo i dalje pribrani, budni i aktivni!

prof. dr. sc. Aleksandar Sušić

Sindikat Prosvjetitelj,

Predsjednik