NEWSLETTER ZA VELJAČU 2024.

Dragi članovi i simpatizeri,

u nastavku pročitajte više o našem radu i najvažnijim događanjima u veljači.

Iako nismo bili organizatori, stavit ćemo naglasak na dva važna događaja koje smo podržali te bili i aktivni sudionici.

PROSVJEDI PROSVJETNIH SINDIKATA ZA PRAVEDNE KOEFICIJENTE

Putem društvenih mreža i na web stranici pozvali smo članove da daju podršku reprezentativnim obrazovnim sindikatima Sindikatu Preporod i Nezavisnom sindikatu znanosti i visokog obrazovanja u opravdanoj borbi za materijalna prava radnika, prvenstveno za korekciju uredbe o koeficijentima profesora i učitelja

Premda smo svjetonazorski u raskoraku s tim sindikatima u pogledu borbe za osnovna ljudska i radna prava te pravo izbora kod eksperimentalnih medicinskih intervencija, a za koja se oni nisu zauzeli, mada je dio i njihovih članova to od njih tražio i očekivao, podržavamo sve sindikalne akcije i radnje kojima se prosvjetarima i svima u odgoju i obrazovanju želi poboljšati materijalni status.

Svi smo svjesni nepravde i nepoštivanja prosvjetara budući da je, s obzirom na stručnu spremu, složenost posla i uvjete rada, koeficijent učitelja i dalje najniži u javnim službama!

Kao mali, obrazovni sindikat, uvijek smo za unapređenje rada i statusa učitelja i profesora, kao i svih zaposlenika u školama i vrtićima.

Stoga smo bili s više tisuća prosvjetara na prosvjedu kako bi Vladi i resornom Ministarstvu poručili da ne pristajemo na, unatoč sitnim korekcijama, i dalje ponižavajuće niske koeficijente plaća.

Također smo pozvali članove i na drugi, još veći prosvjed u organizaciji sindikata Preporod 2. ožujka na Europski trg.

PREDAVANJE NAŠEG ČLANA IO NA PROJEKCIJI FILMA „ISPOD KOŽE“

Bili smo aktivni sudionici još jedne vrlo uspješne projekcije dokumentarnog filma Under the Skin, u organizaciji Hrvatska udruga roditelja aktivista HURA u Zadru, 24. veljače, a koji naglasak stavlja na posljedice cjepiva za HPV Gardasil.

Uz našu poznatu logopedinju prof. Denizu Marasović, koja je govorila o svom radu s djecom oštećenom cjepivima, predavanje je održao i član Izvršnog odbora našeg sindikata prof. dr. sc. Milorad Pavić.

Profesor Pavić iznio je stajališta SP po pitanju obaveznog cijepljenja i općenito zaštite djece te je ponovio temeljne ciljeve za koje se naš sindikat bori i zalaže.

S obzirom da se globalistička agenda preslikava kako na odrasle tako i na mlade i djecu, u svojoj suradnji s prijateljskom Udrugom HURA dijelimo iste ciljeve te se zajedno borimo protiv beskorisnih i štetnih mjera u lažnim pandemijama (maske, izolacije, dezinficijensi, razmak, online nastava), izloženosti djece rodnoj ideologiji kroz odgojno obrazovne programe, medije i društvene mreže, izloženosti djece štetnom elektromagnetskom zračenju, WiFi tehnologiji u institucijama i pretjerane upotrebe mobitela, obaveze pedijatrijskih cjepiva kao uvjeta za upis u vrtić i školu te općenito indoktrinacije u školstvu i eksperimentalnih programa.

Više o izlaganju našeg cijenjenog člana možete pročitati na poveznici:

https://www.facebook.com/share/p/wQkWEcnDDHM2VBV2

Pozivamo vas, kao i uvijek, da nam se pismeno obratite na mail adresu sindikata

info@sindikat-prosvjetitelj.hr

ako imate problema na radnom mjestu ili vam treba pravna pomoć i podrška u ostvarivanju vaših ljudskih i radnih prava, a redovno se informirajte i o našim subvencijama i sindikalnim materijalnim pogodnostima

/molimo vas da nam ne pišete u inbox, već na ovaj službeni kanal/.

I dalje osvještavamo i hrabrimo naše članove oko svih aktualnih tema i problema od društvenog utjecaja te javno izražavamo svoje stavove.

Također VAS POZIVAMO da se aktivnije uključite u naš rad svojim idejama i prijedlozima te da se u većem broju odazovete na naša okupljanja i organizirane događaje, bilo da je u pitanju podrška prosvjedu, tribina protiv globalističkih agendi ili sindikalni sastanci u vašoj blizini!

Svjesni smo da nas sve ponekad obuzme malodušnost i pasivnost i mislimo da ne možemo na ništa ozbiljno utjecati, ali taj osjećaj moramo moći prevladati i shvatiti da je naša snaga u zajedništvu, a ono se najbolje njeguje i jača kroz susrete istomišljenika uživo u sklopu organiziranih događanja.

Hvala Vam što nas pratite na našim društvenim mrežama Facebook i Telegram te na našoj web stranici.

Ostanimo i dalje hrabri, budni i aktivni!

prof. dr. sc. Aleksandar Sušić

Sindikat Prosvjetitelj,

Predsjednik