Otvoreno pismo Vladi, Saboru i Predsjedniku RH


 

Predmet:
Međunarodni sporazum o sprečavanju i pripravnosti za pandemije
 
 
 
 

Poštovani,

u kontekstu intenzivnih priprema za novi međunarodni ugovor sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, a kojim bi spomenuta organizacija dobila naddržavne i usklađene ovlasti odlučivanja o svim aspektima u slučaju izbijanja nove pandemije, u ime sindikata Prosvjetitelj želimo Vam dati do znanja da se oštro protivimo takvom dodatnom i strogo kontroliranom kršenju ljudskih i građanskih prava.

Poručujemo Vam da smo svjesni svojih prava i dužnosti, ali svjesni smo i što znači suverenitet, a to podrazumijeva naše pravo na izbor;  stoga ne pristajemo na to da se o tako važnim stvarima odlučuje bez našeg pristanka, a u naše ime.

Ugovor koji pripremate u tajnosti, iza dimne zavjese stalnog zastrašivanja, proizvod je globalističko-kapitalističkih težnji nekolicine pojedinaca za moći i kontrolom stanovništva, a sve pod krinkom brige za naše zdravlje.

Potpisivanje ugovora SZO s T-Systemsom, podružnicom Deutsche Telekoma (DTEGn.DE), 23. veljače 2022. za razvoj softverskog rješenja za globalnu elektroničku provjeru potvrda o cijepljenju protiv koronavirusa, potez je bez presedana, a kojim se grubo krši i zadire u nacionalni suverenitet.

Stoga vas pitamo: kada je i na kojoj zakonskoj osnovi dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, glavni direktor SZO-a, tražio i dobio odobrenje od 194 država članica SZO-a da obavljaju poslovne transakcije u njihovo ime?

Obični građani to shvaćaju kao da je novi sporazum već potpisan i da je dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus novi predsjednik “jedne” svjetske vlade kojeg MI, slobodni građani, nikada nismo izabrali; vjerujemo da je ovo grubo kršenje temeljnih ljudskih prava i našeg suvereniteta.

Stoga apeliramo na Vladu RH, Sabor I Predsjednika republike da ne dopuste da se u naše ime i u ime RH, potpisuju bilo kakvi štetni ugovori sa SZO bez dopuštenja hrvatskog naroda, a kojima se predaje još jedan iznimno važan aspekt državnog suvereniteta stranim organizacijama.

Napominjemo da se time izravno krši Ustav RH, članak 2. te da je takvo potpisivanje ugovora protiv volje naroda također i čin veleizdaje koji ne odlazi u zastaru.

Zajedno s brojnim udrugama i inicijativama koje stoje na prvoj crti obrane naših građanskih I ljudskih prava i sloboda zahtijevamo od Hrvatskog Sabora da čim prije proglasi kraj pandemije Covid 19 te da trajno ukine sve epidemiološke mjere u RH. Nakon dvije godine svakodnevnog medijskog manipuliranja i zastrašivanja, mrcvarenja svih, a najviše djece neopravdanim I štetnim zatvaranjima, uništavanja hrvatske privrede, nemogućnosti slobodnog rada, školovanja I kretanja, uskraćivanja bolesnim ljudima prava na pravodobnu i ispravnu medicinsku skrb te sveobuhvatnog psihičkog terora kojem su građani bili svakodnevno izloženi, vrijeme je da se ljude pusti da konačno prodišu i vrate se svom normalnom životu.

Stalno i iznova upozoravamo na činjenicu da su temeljne građanske slobode i suverenitet dane ljudskom biću dolaskom na ovaj svijet.

Inzistiramo na slobodi u punom smislu riječi, slobodi odlučivanja, govora, kretanja ili pak izbora liječenja. Odlučni smo podržati i poštovati temeljna ljudska prava i slobode, koja su neotuđiva i ni na koji način nisu privilegija tek nekolicine pojedinaca.

Želimo Vam jasno poručiti da je moć ujedinjenog naroda u borbi za slobodu golema sila koju ništa ne može zaustaviti.

Sloboda živi u nama i u svemu što je istinito, čestito i ispravno te nam to nitko nema pravo oduzeti u ime “većeg dobra”, “brige za kolektivno zdravlje” i sličnih ispraznih floskula u kojima su zamaskirano ništa drugo doli medicinski fašizam i financijska kontrola nad građanima, a na to nikada nećemo svojevoljno pristati.

S poštovanjem,

Sindikat Prosvjetitelj