Predaja zahtjeva Inicijative Jedan narod – jedno srce – za djecu Hrvatske

Poštovani članovi Sindikata i ostali građani Republike Hrvatske koji ste prepoznali Inicijativu Jedan NAROD –  jedno SRCE – za DJECU Hrvatske obavještavamo Vas da se akcija prikupljanja potpisa završila u nedjelju, 13.3.2022.


Nakon tog datuma molimo da već u ponedjeljak ili najkasnije utorak 15.3. pošaljete poštom sve preostale prikupljene potpisne liste na adresu Sindikata (Sindikat Prosvjetitelj,  Hrastelnica 296A, 44000 Sisak) kako bi se pravodobno pripremila cjelokupna dokumentacija za predaju Zahtjeva.

Javni Zahtjev predat će se u utorak 22.3.2022. Vladi i ostalim naslovljenim državnim tijelima što ćemo popratiti i snimanjem. Njihovo javno očitovanje očekujemo unutar zakonskog roka od 30 dana koje ćemo i javno objaviti.

Zbog nastalih okolnosti ubrzavamo predaju Zahtjeva, no aktivnosti Inicijative će se i dalje nastaviti u cilju zaštite djece i mladih organiziranjem različitih aktivnosti i korisnih predavanja renomiranih stručnjaka iz različitih područja koji će pripomoći širenju sveobuhvatnih, provjerenih znanstvenih činjenica i zakonskih regulativa koje štite svako ljudsko biće od izlaganja bilo kojoj vrsti prisilnog eksperimentiranja i uskraćivanja osnovnih ljudskih prava.

Podržavajući ovu Inicijativu Sindikat Prosvjetitelj je pokazao svoju različitost i  jasan stav da se osim zaštite prava svojih članova od bilo kojih oblika diskriminacije i političkih, socijalnih i drugih oblika ucjena zalaže i za zaštitu prava djece i mladih i tako ujedno pruži konkretnu podršku svim roditeljima u njihovoj legalnog borbi za očuvanjem isključivog prava odlučivanja nad životom i zdravljem svoje djece, prava na potpunu informiranost i zaštitu svoje djece od prisilnog ili uvjetovanog izlaganja bilo kojem obliku eksperimentiranja sada i u budućnosti.

Ovim putem se zahvaljujemo svim volonterima i ostalim Inicijativama i Udrugama koje su prepoznale i konkretno  podržale naše aktivnosti.
Informacije o njima možete pronaći na web stranici Inicijative Narod za djecu.
Pozdravljamo Vas svih s čvrstim uvjerenjem da zajednički gradimo temelje za bolji svijet od kojeg nećemo odustati!