PRVA GODIŠNJA SKUPŠTINA


U subotu 10.12.2022., u 14.00 sati u ugodnom prostoru Doma češke besede u Zagrebu održali smo prvu godišnju skupštinu Sindikata Prosvjetitelj.

Ugostili smo četrdesetak naših povjerenika i predstavnika podružnica iz cijele Hrvatske te nekoliko uvaženih gostiju kao što su naš istaknuti član prof. Ivan Pokupec, vjeroučitelj i poznati aktivist, sveučilišni prof. dr. sc. Ivan Lovrinović, g. Zvonimir Musa iz novog Sindikata slobode, prava i jednakosti policijskih službenika i naša cijenjena liječnica dr. Lidija Gajski.

Našim članovima i dragim gostima predstavili smo, između ostalih sindikalnih izvješća i dokumenata, planove za 2023. te izvješća o radu ove i krajem 2021.g. kad smo osnovani. To je bila prilika da se prisjetimo naših teških i stresnih početaka i organiziranja i povezivanja grupe prosvjetarskih entuzijasta koji su odlučili nešto konkretno poduzeti i oduprijeti se suludim COVID mjerama koje su ugrožavale prava i slobode, kako naših djelatnika, tako i učenika u školama.

Gostima je svoje iskustvo ispričao i Filip Perković, jedan od naših najhrabrijih članova i prof. fizike iz Šibenika koji je „išao do kraja“, bio dosljedan svojim uvjerenjima i dobio izvanredni otkaz. Mjesecima traje njegova i naša pravna bitka.

Neovisno kakav bio konačni ishod sudskog spora Filip je već dobio ono najvažnije, a to je sjaj u očima vlastite troje djece i gromoglasni pljesak svojih učenika kad se nakon dugo vremena vratio u razred.

Kratkim i ohrabrujućim govorima nama i našem članstvu obratili su se g. Lovrinović, g. Musa te prof. Pokupec te smo izuzetno ponosni što su baš u našem mladom i relativno neiskusnom sindikatu prepoznali tu toliko potrebnu snagu, energiju i strast za iskrenim aktivizmom u obrani naših radničkih prava i ljudskih sloboda te u zaštiti školske djece od globalističkih težnji.

Nakon skupštine naši dragi gosti nastavili su još dugo neslužbeno druženje, upoznavanje i razmjenu iskustava ispred aule dvorane uz krepki bife i osvježenje.

Hvala Vam svima što se došli čak i iz udaljenih krajeva Hrvatske po kiši i vraćali se kasno po snijegu, nadamo se da vam je ovo bilo jedno lijepo i korisno iskustvo kao i prilika da se i uživo svi upoznamo!

Čeka nas još puno posla, zajedničkim snagama idemo hrabro i odlučno dalje!