Sastanak s članovima i povjerenicima Bjelovarsko-bilogorske županije

Predstavnik Sindikata Prosvjetitelj Predrag Livak je u srijedu 08.02.2023. u Bjelovaru je održao dogovoreni sastanak s povjerenicima i članovima SP Bjelovarsko-bilogorske županije.  Domaćin je bila gospođa Snježana Margetić, povjerenica našeg sindikata u IV. OŠ Bjelovar. Prisutni članovi SP obaviješteni su detaljnije o ostavci iz zdravstvenih razloga dosadašnje predsjednice gospođe Ljubice Vugić te da je za novog predsjednika izabran prof. dr. sc. Aleksandar Sušić, redoviti profesor na Fakultetu strojarstva i brodogradnje i voditelj Katedre za bio mehaniku i ergonomiju.
Na sastanku se, između ostalog, raspravljalo o odnosu ravnatelja ustanova i kolega prema članovima Sindikata, osnivanju novih podružnica te pripajanju članova podružnicama.
Poseban je naglasak stavljen na članove koji rade kao pomoćnici u nastavi i imaju problem s niskim plaćama i drugim materijalnim pravima, kao i članovima koji rade u vrtićima, a kojima su osnivači gradovi i općine i koji imaju različite kolektivne ugovore ili ih uopće nemaju.
Zaključeno je kako se članovi o ovim problemima trebaju obratiti svojim povjerenicima ili, pak, izravno Sindikatu, koji će svojim članovima pomoći u rješavanju problema vezanih uz radno pravo.
Nakon ovog sastanka plan našeg sindikata je obići sve regije, županije i područja gdje imamo članove. Članovima su podijeljeni reklamni notesi i kemijske olovke te su se svi složili da se ovakvi sastanci s članstvom na terenu trebaju i dalje redovito održavati.