SNIMKA TRIBINE O ELEKTROMAGENTSKOM ZRAČENJU – SPLIT 29.09. 2023.

5G  – Biološki i pravni aspekti

Svi koji nisu bili s nama mogu pogledati odlična predavanja naših stručnjaka, liječnika i građanskih aktivista i saznati više o:

  • štetnom utjecaju mobitela i Wi-Fi tehnologije po zdravlje,
  • povezanosti tehnologije 5G, kovida i grafen oksida,
  • mjerenju em zračenja u jednoj osnovnoj školi,
  • vlastitim iskustvima ljudi koji pate od elektromagnetske hipsersenzibilnosti
  • pravnoj borbi bibinjskih aktivista protiv nelegalnog postavljanja baznih stanica usred mjesta

https://youtu.be/_15aSrxcebA?si=IPexBNc6M4lqF_9Q

Ubrzo nakon naše tribine saznali smo jednu lijepu i ohrabrujuću vijest!
Ravnatelji osnovnih škola u Splitu, u suradnji s Vijećem za provedbu Programa prevencije kriminaliteta, donijeli su odluku da učenici više ne smiju koristiti mobitele unutar školskih prostora!
Premda je naglasak stavljen na ovisnost današnje djece o pametnim telefonima, a ne na učinak zračenja, svjesni smo da je i to ogroman problem koji ugrožava i fizičko, a napose mentalno zdravlje djece te pozdravljamo ovu odluku!
Nakon više zagrebačkih škola, nadamo se da će se taj trend zabrane mobitela u školama nastaviti te da će u skoroj budućnosti vlasti, ravnatelji i roditelji prepoznati opasnosti bežične tehnologije u razredima, koja kumulativno s upaljenim mobitelima i zbog dugoročnog opterećenja i izloženosti izuzetno šteti djeci u zatvorenom prostoru učionice izuzetno šteti djeci u zatvorenom prostoru učionice.
I dalje željno očekujemo odgovor na naš dopis ministru Fuchsu, a u kojem tražimo mjerenja zračenja po školama i napuštanje Wi – Fi tehnologije u odgojno – obrazovnim ustanovama!