Inicijativa

JEDAN NAROD – JEDNO SRCE – ZA DJECU HRVATSKE

Zahtjev za očitovanje

PODNOSITELJI ZAHTJEVA ZA OČITOVANJE:

Roditelji malodobne djece
Zaposlenici školskih i predškolskih ustanova
Ostali građani Republike Hrvatske

PRIMATELJI:

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske
Ministarstvo unutarnjih poslova RH
Ravnateljstvo civilne zaštite
Nehajska 5, 10 000 Zagreb

Ministarstvo zdravstva RH
Ksaver 200a
10 000 Zagreb

Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH
Ul. Donje Svetice 38
10 000 Zagreb

Predsjednik Vlade RH
Trg svetog Marka 2
10 000 Zagreb

Predsjednik RH
Pantovčak 241
10 000 Zagreb

Predsjednik Sabora RH
Trg svetog Marka 6–7
10 000 Zagreb

NA ZNANJE:

Svim Saborskim zastupnicima

ZAHTJEV ZA JAVNO OČITOVANJE

na mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje se odnose na aktivnosti vezane uz primjenu epidemioloških mjera na maloljetnu djecu i mladež uslijed prisutnosti virusa SARS-Cov-2 u populaciji

Mi, građani Republike Hrvatske, ujedno i roditelji malodobne djece, ovom izjavom tražimo javno očitovanje svih pojedinih nadležnih tijela kojima se obraćamo, ističući da u cijeloj vertikali provođenja mjera koje su trenutno na snazi nitko nije lišen osobnog stava i odgovornosti.

Smatramo neprihvatljivim da u bilo kojim okolnostima u kojima Stožer civilne zaštite RH donosi mjere koje proizlaze iz odgovornosti prema cjelokupnoj zajednici u cilju sprječavanja širenja zaraznih bolesti istovremeno sebe lišava bilo koje odgovornosti za možebitne štetne posljedice uvođenja tih istih mjera. U takvom “brisanom” prostoru bez odgovornosti, odgovornost prelazi isključivo na nas, roditelje i zaposlenike odgojno-obrazovnih ustanova. Od nas se kao članova zajednice traži da iz odgovornosti prema društvu u cjelini prihvaćamo mjere bez mogućnosti preispitivanja i odbijanja.

Iz prije navedenog slijedi da nitko u ovoj vertikali provođenja mjera ne snosi odgovornost spram malodobne djece. Budući da je odgovornost jedna od najvrjednijih vrlina ljudskog društva koju nastojimo prenijeti na djecu, mi kao roditelji u potpunosti preuzimamo odgovornost za život i zdravlje svoje djece i smatramo apsolutno neprihvatljivim primjenjivati postojeće mjere na našu djecu, a koje se odnose na:

  1. Nošenje maski za vrijeme nastavnog procesa budući da postoje brojne studije koje su pokazale njihovu štetnost za fizičko i psihološko zdravlje djece

  2. Uvođenje bilo kakvog oblika redovitog testiranja na virus SARS-Cov-2

  3. Primjenu bilo kojih eksperimentalnih, uvjetno odobrenih pripravaka koji se nazivaju “cjepiva”, a za čije učinke nitko ne snosi odgovornost (kako ni sami proizvođači cjepiva, tako i nitko u ovoj vertikali provođenja mjera, osim nas roditelja).

Izričito naglašavamo da sve prethodno ne prihvaćamo ni u kojim okolnostima i tražimo da se cjepiva predviđena za djecu preispitaju od strane eminentnih i nezavisnih stručnjaka (naših i stranih) kako bi se time znanstveno utvrdio njihov potpuni sastav i dokazala njihova neškodljivost i učinkovitost.

Ističemo da je preporuka HZJZ od 6. prosinca 2021. usmjerena na cijepljenje djece od 5 godina naviše apsolutno neetična budući da ova cjepiva ne daju pozitivan odgovor na tri osnovna pitanja na koja bi znanost trebala dati odgovor prije puštanja cjepiva u upotrebu:

1. Jesu li sigurna? nisu sigurna i provjerena već su i dalje u eksperimentalnoj fazi.

2. Sprječavaju li prijenos bolesti? ne sprječavaju prijenos bolesti.

3. Jesu li za djecu nužna? nisu, jer djeca i mladi nisu ugrožena populacija, a cijepiti ih eksperimentalnim cjepivima kako bi se zaštitili odrasli je zločin.

Rukovodeći se izjavama samog proizvođača navodimo u javnosti poznatu izjavu samog inventora cjepiva BioNTech Pfizer , doktora Ugura Sahina, kojom izjavljuje da su cjepiva u eksperimentalnoj fazi te se zbog zakonskih obveza nitko od njihovih zaposlenika nije cijepio, kao i da za varijantu omikron imaju predviđeno cijepljenje u 3 doze. Budući da ova cjepiva ne sprječavaju njegovo širenje, njihova primjena u širokoj populaciji, a posebno za djecu i mlade, apsolutno je besmislena i opasna.

Iz svega prije navedenog, tražimo vaše javno očitovanje na stavove i sljedeća pitanja elaborirano konkretnim činjenicama i dokazima iz kojih proizlazi osobna odgovornost za prihvaćanje i provođenje mjera svakog pojedinog člana nadležnog tijela:

  1. Koji su okviri odgovornosti članova naslovljenih tijela u provođenju mjera nad djecom, osobno kao članova tijela te naročito onih koji su nositelji državnih funkcija imenovanih u uvodu zahtjeva?

  2. Inzistiramo da se javno navede ime, prezime i funkcija odgovornih za promoviranje i pojavu štetnih nuspojava ili mogućih smrtnih ishoda eksperimentalnih pripravaka koje nazivate “cjepivima”, a koji su u fazi primjene na djeci i mladeži iako su već na svjetskoj razini poznate i dokazane štetne posljedice, čak i smrtni ishodi.

  3. Kao građani Republike Hrvatske i kao roditelji malodobne djece imamo pravo na potpunu informiranost, provjeru informacija i slobodu odlučivanja u pitanjima života i zdravlja svoje djece. Također, izražavamo svoje neslaganje s preporukom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kojom “snažno” potiču cijepljenje djece u kolektivnom smještaju s noćenjem što smatramo posebno socijalno osjetljivim i neetičnim i postavljamo pitanje tko je odgovoran za to?

Za kraj ističemo poruku roditeljima cijelog svijeta koju je iznio dr.sc. Robert Wallace Malone (američki virusolog i imunolog), kreator tehnologije mRNA i jedan od najrelevantnijih izvora koji ističe da ova cjepiva mogu izazvati temeljne promjene u imunološkom sustavu djeteta (zbog mogućnosti ugradnje u genom) i nanijeti nepopravljiva oštećenja dječjih organa (mozga, živčanog sustava, srca, krvožilnih organa i reproduktivnog sustava) budući da ova nova tehnologija nije adekvatno testirana već je za nju potrebno najmanje 5 godina kako bi se pokazali svi rizici koje ona nosi.

Istaknuo je veliku istinu!

Djeca i mladi ne predstavljaju opasnost za svoje roditelje, bake i djedove, već upravo suprotno, njihov imunitet, nakon što dobiju COVID, ključan je za spašavanje cijele obitelji, a i svijeta od ove bolesti.

Uz naše potpise prihvaćamo i prilažemo potpise zaposlenika u odgojno-obrazovnim ustanovama (od vrtićkih nadalje) kao i ostalih građana koji podupiru ovaj zahtjev za vašim javnim očitovanjem.

 

Račun za donacije inicijativi JEDAN NAROD – JEDNO SRCE – ZA DJECU HRVATSKE otvoren je preko Udruge Maslina – Opatija pod nazivom
NAROD ZA DJECU

IBAN:

HR3924020061500117421

Primjer uplatnice od 50 i 100 kn