Znači li odustajanje od mišljenja ujedno uništavanje ljudske egzistencije, čovječjega
„biti“,  esse !

Pojava „novog“ corona virusa obilježila je kraj 2019, čitavu 2020. i 2021. te dio 2022. godine u vrlo intenzivnom obliku, a manje intenzivno traje sve do danas iako mnogi naivno misle da je sve to sada prošlost koja se više neće vratiti. Kada je u pitanju prošlost tzv. Covid krize onda valja podsjetiti na neke činjenice. Točno je da se sve manje govori o mjerama, maskama, testiranju, cijepljenu, iako se još uvijek susreće likove koji usred parka (a o ulici i zatvorenom prostoru da i ne govorimo) nose maske iako se još na vrhuncu „zaštitnih“ mjera (2021.) javno govorilo, pisalo, istraživalo i utvrdilo da maske ne pomažu i da čak više štete nego koriste.

Pročitajte cijeli članak na sljedećoj poveznici.
Prof. dr. sc. Stipe Kutleša


Utjecaj covid-potvrda na pravo na rad i radnopravni status radnika u Republici Hrvatskoj

Pročitajte iznimno važan znanstveni rad izv. prof. dr. sc. Andrijane Bilić koji je izašao u Zborniku radova Pravnog fakulteta u Splitu.
Nama, kao prosvjetnom sindikatu, koji se na sve moguće pravne i legitimne načine borio i dalje se bori za zaštitu radnih prava naših djelatnika koji su zbog neposluha u vrijeme COVID potvrda dobili otkaz na poslu, smanjena im je plaća ili su pak trpjeli neopisivi mobbing, ovaj rad je izuzetno važan.

 


Kolika je zapravo realna stopa inflacije?

Zamolili smo prof. Lovrinovića da našim članovima pobliže objasni kolika je realno stopa inflacije u HR i na koje perfidne načine se ona pokušava prikazati puno manjom nego što stvarno jest. Prenosimo profesorov odgovor u cijelosti.