NEWSLETTER ZA KOLOVOZ 2023.

Dragi članovi i simpatizeri,

Premda smo svi bili na zasluženom godišnjem odmoru, naš sindikat je bio aktivan i tijekom ljeta!

U nastavku možete saznati više o našem radu i najvažnijim događanjima u kolovozu.

1. PRIPREMA NOVE TRIBINE U SPLITU O OPASNOSTIMA ELEKTROMAGNETSKOG ZRAČENJA

Nakon vrlo uspješnih tribina u organizaciji našeg sindikata o opasnostima od EM zračenja i tehnologije 5G u Rijeci i Zadru u travnju i svibnju, u kolovozu smo pripremali novu tribinu u malo drugačijem sastavu predavača za kraj rujna u Splitu.

Veselimo se nastavku edukacije i osvještavanja što naših članova, što opće    populacije, o iznimno štetnim posljedicama elektromagnetskog zračenja i pretjeranoj izloženosti zračenju mobitela i wireless okruženja prvenstveno kod djece koja su najugroženija skupina.

Javnost će moći saznati i nešto više o aktivizmu naših sugrađana u Bibinju koji su se iznimno trudili dokazati štetnost i iznimno visoku razinu zračenja repetitora postavljenih usred naselja te nas sve izvijestiti o svom napretku.

Nadamo se i da ćemo uskoro dobiti odgovor iz ministarstva Znanosti i obrazovanja na zahtjev koji smo poslali u srpnju, a kojim smo, osim iskazivanja generalne zabrinutosti zbog znanstvenih dokaza o štetnosti EM zračenja, također pozvali na izvođenje mjerenja razine zračenja u radnim ustanovama s Wi-Fi tehnologijom, s naglaskom na škole i vrtiće.

2. PRIPREMA DOPISA MINISTARSTVU ZNANOSTI I OBRAZOVANJA O OPASNOSTIMA UVOĐENJA PROGRAMA RODNE IDEOLOGIJE U ODGOJNO-OBRAZOVNE PROGRAME

Druga važna stavka globalističke agende od koje strepimo i koju također vidimo kao veliku prijetnju djeci je agresivna genderistička indoktrinacija kojoj su naša djeca i mladi izloženi.

Svjedoci smo koliko su nam djeca ugrožena svakodnevnom medijskom kampanjom i društvenim mrežama koje su preplavljene LGBTQ+ sadržajima kroz koje im se takve sklonosti prezentiraju kao nešto moderno i poželjno.

Ono što je posebno problematično i opasno je činjenica da u zapadnim zemljama takvi programi postaju dio školskih programa i polako se provlače kroz sve predmete, a ne samo seksualni odgoj te ćemo tražiti jasne i transparentne odgovore od ministra Fuchsa o tome kako naše ministarstvo gleda na tu prijetnju i što misli poduzeti.

Također imamo u planu i tribinu na tu temu u Zagrebu sredinom jeseni.

3. SASTANAK ČLANOVA SINDIKATA PROSVJETITELJ I IZBOR SINDIKALNOG POVJERENIKA PODRUŽNICE U OSIJEKU

Na sastanku koji se održao 29.08.2023., za sindikalnog povjerenika Podružnice sindikata izabran je gospodin Marcel Glavočević, profesor glazbene kulture koji u Glazbenoj školi Franje Kuhača. Gospodin Glavočević često vodi veće glazbene projekte u svojoj školi, zalaže se za zdrav život, unaprjeđenje školstva, održivi razvoj, zaštitu prirode i okoliša, te posebno za zaštitu ljudskih i radničkih prava i slobodan izbor.

Na sastanku je bio prisutan i tajnik Sindikata Predrag Livak, koji je prisutnima prenio novosti u radu Sindikata i podijelio promidžbene materijale, a dogovorena su i imenovanja novih predstavnika i povjerenika SP u Osijeku.

Članovi SP OBŽ su jako zadovoljni ovakvim načinom komunikacije Sindikata i članstva i predlažu da se ovakva praksa izravnog komuniciranja s članstvom nastavi.

Dragi članovi,

i dalje smo aktivni u standardnim sindikalnim aktivnostima gdje rješavamo tekuće probleme našeg članstava na radnom mjestu te ostvarujemo za sve Vas koji ste se javili naše sve brojnije sindikalne pogodnosti i financijske uštede.

Konstantno smo podrška po pitanju pravne i stručne pomoći na području ljudskih i radnih prava.

Također redovito osvještavamo, hrabrimo i motiviramo naše članove oko svih aktualnih tema i problema koji bi se mogle direktno na nas sve odraziti te Vas pozivamo na staloženost i hrabrost oko Vaših pitanja i strahova u vezi eventualnih ponovnih nametanja novih – starih plandemijskih ograničenja i mjera, prvenstveno maski.

Samo se oduprimo i recimo im jedno veliko NE, ne pristanimo na ponovne torture i zabrane, pogotovo danas kad znamo da je cijeli korona cirkus bio izrežiran, a javnost beskrupulozno manipulirana i prevarena, a znamo da isto vrijedi i za novu „klimatsku krizu“.

Hvala Vam što nas pratite na našoj web stranici i na našim društvenim mrežama Facebook i Telegram.

Zajedno ostajmo budni, budimo aktivni i borimo se zajedno!

prof. dr. sc. Aleksandar Sušić

Sindikat Prosvjetitelj,

predsjednik