NEWSLETTER ZA LIPANJ 2023.

Dragi članovi i simpatizeri,

u nastavku možete saznati više o našem radu i najvažnijim događanjima u lipnju.

1. NASTAVAK BORBE ZA DJECU U LUDILU RODNE IDEOLOGIJE

Objavili smo još jednom svoj stav oko lgbtq+ tema i reagirali na povorku ponosa pod nazivom ,,Zajedno za trans prava” održanoj u Zagrebu 10. lipnja pod krinkom tolerancije, jednakosti, ljubavi i borbe za ljudska prava.

Sustavno radimo na tome da osvijestimo i upozorimo i roditelje i nastavnike na sve opasnosti o takvih sadržaja te pripremamo najesen i Okrugli stol na temu uvođenja rodnih studija u škole i vrtiće.

Smatramo da su naša djeca izravno ugrožena i izloženošću takvim neprimjerenim sadržajima kroz sve medije, a prvenstveno neminovnim uvođenjem programa rodne ideologije u odgojno-obrazovne programe.

Više o tome pročitajte na našoj poveznici:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02MpiYEuJ5jnQ3RG2GCXntcdtDiBQ25xjE6cPA3Kb2i6p9AMEcxzgNx4ebjD6RpaLxl&id=100076192761219

2. ODGOVOR MINISTARSTVA U VEZI CJELODNEVNE NASTAVE

Dobili smo konačno odgovor Ministarstva znanosti i obrazovanja na naš dopis s pitanjima i nedoumicama oko Cjelodnevne Škole.

Potrudili su se jednim dijelom odgovoriti na naša pitanja, ali neke, očito osjetljivije stavke, ostale su i dalje nedorečene i prešućene.

Više o tom dopisu pročitajte u našoj poveznici:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0tL2mxnJ5XKia7KBsKZQCAYZR1LD2AagQfvmzCD2jKUN3g1gEG3xdNsNtKxKFRuNjl&id=100076192761219

3. TRI GODINE PANDEMIJE – ŠTO SMO NAUČILI?

Naši su pošteni i nepotkupljivi znanstvenici, koji su cijelo vrijeme ove kovid krize bili ismijavani i cenzurirani, na Okruglom stolu u Hrvatskom saboru 26. lipnja ušli u srž priče i demontirali cijelu pandemijsku farsu svojim zanimljivim i šokantnim predavanjima.

Među njima je član našeg NO dr.sc. Stipe Kutleša također imao zanimljivo predavanje iz svog prepoznatljivog filozofskog kuta.

Pogledajte (u sklopu članka s Logičnog) fantastična predavanja ovih briljantnih, hrabrih i nepokolebljivih boraca za naša prava, dostojanstvo i slobodu izbora, jer se o tome mora i dalje javno govoriti i ukazivati na svu nepravdu, zlo i štetu nanesenu ljudima i djeci.

Više o tome pročitajte na našoj poveznici:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0JEEdwEQUuieB7WuSw6jP1KF4GUWanzSig3YrachH9E2kQRpnHf8t24DXjMUe9TbAl&id=100076192761219

4. SURADNJA S NOVIM SINDIKATOM VEZANO UZ DOSTOJANSTVENE PLAĆE – POTPISIVANJE PETICIJE

Dali smo podršku i dio smo međunarodne inicijative za dostojanstvene plaće u tekstilnoj industriji @goodclothesfairpay (Kvalitetna odjeća, pravedna plaća).

Ako skupimo milijun potpisa, od Europske komisije zatražit ćemo donošenje direktive kojom bi se zajamčilo pravo radnica u tekstilnoj industriji na dostojanstvenu plaću, a na taj način cilj je tražiti donošenje direktive za SVE BRANŠE koje su podcijenjene, premalo plaćene i čije plaće ne omogućuju ljudima kvalitetan i dostojanstven život.

Iako pravo na dostojanstvenu plaću propisuje niz međunarodnih dokumenata, kao i Ustav RH, postoji branše koje su konstantno i poslovično potplaćene.

Dobro znamo da su učitelji, kao najlošije plaćen sektor s VSS, među njima, a radnice u tekstilnoj industriji jedne su od općenito najpotplaćenijih i u Hrvatskoj i u svijetu.

Potpiši peticiju:

https://www.novisindikat.hr/…/potpisi-za-dostojanstvenu…

Više o ovoj inicijativi pročitajte na našoj poveznici:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0VLghJQjf4PyuWmToxXgewTr9UNe9cdcZqHqtKM4s7nxNLiF6uCJKnoy4sFnCiSRtl&id=100076192761219

5. SASTANAK S ČLANOVIMA SINDIKATA U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

Sastanak predstavnika SP i članova SP Osječko-baranjske županije na kojem su bili prisutni članovi sindikata i tajnik sindikata Predrag Livak, održan je u srijedu 21.06.2023. u Osijeku. Na sastanku su članovima predstavljene novosti u radu SP i planovi, a članovi iznijeli svoje prijedloge i postavili mnoga pitanja.

Najavljena je tribina o utjecaju 5G tehnologije na zdravlje najesen, a članovima su podijeljene reklamne majice i notesi.

6. POGODNOSTI ZA ČLANOVE

Trudimo se na vrijeme obraditi sve vaše zahtjeva za ostvarivanjem pogodnosti i sufinanciranja koje ste stekli svojim članstvom u Sindikatu Prosvjetitelj i nadamo se da u tome uspijevamo.

Ako nekome u roku od tjedan dana od zahtjeva ne bude uplaćen iznos sufinanciranja, molimo Vas da nas o tome odmah obavijestite.

Dragi članovi,

i dalje smo tu za Vas kao podrška po pitanju pravne i stručne pomoći i savjeta u vezi nekog problema koji imate na poslu ili privatno, a da se time ugrožavaju vaša ljudska i radna prava i slobode. Obratite nam se s povjerenjem te nas i dalje pratite na našoj web stranici i na stranicama našeg sindikata na društvenim mrežama Facebook i Telegram.

Zajedno ostajmo budni, budimo aktivni i borimo se zajedno!

prof. dr. sc. Aleksandar Sušić

Sindikat Prosvjetitelj,

predsjednik