SLOBODA IZBORA

Premda su ljudi, da parafraziramo poznati citat, nesretni svatko na svoj način, danas svjedočimo da su mnogi nesretni iz istog, jednostavnog, a ujedno strašnog razloga: gubitka temeljnih ljudskih prava i sloboda. Što je u životu vrjednije od slobode? Prije smo se borili da budemo slobodni, te ne možemo dopustiti da sada izgubimo tu teško stečenu slobodu.

Ako ostanemo po strani kao pasivni promatrači, naš se problem neće riješiti sam od sebe. Za koga ćemo ustati ako ne za svoju djecu i unuke? Samo udruženi možemo biti dovoljno jaki i boriti se protiv nepravde i medicinske represije koja se nadvila nad čitavim svijetom. Na koje se načine oduprijeti ovom teroru? Kako se boriti? Masovnim prosvjedima na kojima se vidi snaga zajedništva, ali i udruživanjem u zajednički sindikat. Danas u Hrvatskoj imate sindikat koji će se boriti za vašu slobodu i prava. Sindikat koji je nedavno osnovan, a već je izazvao burne reakcije i uzdrmao inertnu sindikalnu scenu. Učlanite se u novoosnovani sindikat Prosvjetitelj, koji zastupa zaposlene kako u odgoju i obrazovanju, tako i ostale struke, te se oštro bori protiv svih vrsta diskriminacije i uvjetovanja uslijed COVID potvrda, kao i  nelegitimnih pritisaka na cijepljenje. Sindikat priprema masovni štrajk svojih članova kojim ćemo ustati protiv sustavnih oduzimanja naših sloboda i radnih prava.

Ovo nam je jedina, a ujedno jedinstvena prilika da zaštitimo naše ljudske i radničke slobode koje nam nitko nema pravo oduzeti u ime, ironično rečeno, ”većeg, kolektivnog dobra” – jer to su bile krilatice svih dosadašnjih totalitarnih sustava. Naša prava, kao i prava naše djece i učenika na slobodan život, rad i kretanje te zaštita od nametanja medicinskih intervencija bilo koje vrste bez osobnog pristanka neotuđiva su, i moramo se boriti svim legalnim sredstvima da ih povratimo i zauvijek očuvamo. Priključite nam se i borimo se zajedno!